New York doet rare dingen met een mens…

Zo kan ik uit eigen ervaring vertellen. Zoals men weet ben ik niet een heel opruimerig en schoonmakerig type. Het valt op zich nog best mee, we kunnen vanuit de keuken prima de woonkamer zien en je vergaat niet van de stank ofzo, maar ik ken mensen die het beter bijhouden en daar hoor ik niet bij. Hoera dan ook voor Ali die elke week even schoon komt maken.

Zo kan ik me ook niet de laatste keer herinneren dat ik een raam heb schoongemaakt. Laat staan een setje ramen. Wel dat ik de badkamermuur heb geschrobt met een nagelborsteltje, maar dat moest onder druk van mijn grote zus die daar op jonge leeftijd blijkbaar al aanleg voor had.  Daarnaast is natuurlijk het perfecte excuus dat, als je vanaf je 19e altijd op een eerste verdieping of hoger woont, je niet vrolijk de ramen gaat lappen met risico van vallen (daar komt bij dat op 3-hoog in Amsterdam de glazenwasser ook wel eens op zaterdag is langs gekomen en me in vol ornaat heeft kunnen bewonderen vanaf 3 meter… daar wordt ramen lappen ook niet leuker van).

Anyway, zoals je kon lezen in een eerdere post, viel het me direct bij binnenkomst in ons appartement hier op dat de ramen zo vies waren. Geen idee waar dit opeens vandaan komt, maargoed. Het gebouw stamt uit 1967 en het lijkt wel alsof er sindsdien geen zwabber of doekje meer overheen is gehaald. Dus op dag 2, jawel we waren nog maar net gesetteld, heb ik bedacht dat ik die boel maar eens moest gaan schoonmaken. Let wel, het feit dat we op de 7e verdieping zitten, maakte nu helemaal niets uit.

Maar hoe doe je dat, als je `en op de 7e verdieping zit `en maar twee kleine zijraampjes hebt? Nou, gelukkig staan er hier in de kast een aantal schoonmaakspullen, waaronder een vloerwaxpoetsding (ik zei het al, ik doe het niet vaak, dus namen weet ik ook niet); een soort dikke swiffer met een lange stang eraan, een emmer en wat doekjes. Everythingcleaner (allesreiniger, vrij vertaald) was niet te vinden, maar wel een soort glassexspuit genaamd Seventh Generation Natural All Purpose Cleaner. Nou, met 7 generaties, moet dat wel goed zijn. Dus een scheut daarvan en gaan.

Ga ik nu uitgebreid uitleggen hoe ik hier een raam heb schoongemaakt? Nee, ik zal het kort houden (voorzover dat nog kan). In ieder geval heb ik blijkbaar best flinke armspieren om met zo’n stang het hele raam te doen vanaf binnen, ging het vuil er heel vlot af, heb ik met een droog doekje met elastiek om het swifferding  geprobeerd de boel wat droog te maken, en hebben we nu prachtige streperige ramen waar we door naar buiten kunnen kijken!! HOERA!! En het voordeel is, de strepen kunnen we ook vanaf beneden bewonderen, dus we weten nu precies waar we zitten!

Maargoed, dat ik niet de enige ben die rare dingen gaat doen in New York, bleek vandaag ook wel weer toen ik een beetje door Soho aan het lopen was (wat klinkt dat casual stoer he! Haha!). Op Broadway en Broome was het opeens belachelijk druk! Van die Efteling looprijen (zigzaggen met hekken ertussen) met enorm veel vrouwen ertussen. En dat waren ze nog niet eens allemaal, want in het zijstraatje ernaast stond nog een gigarij met meiden die allemaal aan het wachten waren om de zigzagrij in te kunnen.

Wat was de aanleiding: bij navraag blijkt het de opening van de allereerste New Yorkse vestiging van Topshop te zijn. Je kent ‘t wel, die winkel waarvoor Kate Moss eens in het jaar wat rare, smalle, nieuwe hempjes en rokjes voor bedenkt. Wat een feest zeg!

(hier nog even de link naar fotootjes die ze binnen hebben geschoten: http://www.nu.nl/slideshow/1878013/popup.html  )

Ik ben maar niet in de rij gaan staan, want ik had al zoveel winkels gezien en ik zag nog veel moois: want Topshop zit tegenover Victoria’s Secret (waar ze vandaag trouwens 2 beha’s voor de prijs van 1 hadden!), naast Bloomingdales, Banana Republic en Puma, in de buurt van Ugg, Armani, Prada en Diesel, Burberry en H&M. Je begrijpt, die Topshop kan wel even wachten. Maar voor de echte fans heb ik wel een fotootje gemaakt.

Even ter bewijs dat ik niet de enige rare in NYC ben.

lekker op en neer lopen voordat je naar binnen kunt

Mooi pandje toch?

One Response to “New York doet rare dingen met een mens…”

  1. Liliane Says:

    Tip van Willy: nog eens met water en een scheut azijn, dan gaan de strepen (misschien) weg. Of water met een scheut spiritus. En een schone mop, zonder oude resten vloerwas enz.
    Leuk verhaal! Liefs,
    Liliane

Leave a Reply