Roadtrip

Na drie weken New York City wordt het natuurlijk wel eens tijd om de omgeving te bekijken. En aangezien NYC best groot is, heb je daar een autootje voor nodig. Dichtsbijzijnde stad: Philadelphia, 2 uurtjes rijden. Dus Philly, he’re we come!

Twee uur rijden, daar heb je natuurlijk geen auto voor gehuurd. Dus we maken er een roadtripje van. We komen namelijk langs Princeton University en dat willen we best eens bekijken. Karin, onze gids voor deze rit, stribbelt nog wat tegen, springt af en toe in een standby mode, maar vindt het uiteindelijk ook een goed plan.

1 van de leuke huisjes

Dus hup, weg van de snelweg en direct komen we al in de bosrijke omgeving van Trenton en Princeton. Het is duidelijk lente, want bomen en struiken staan in de bloei en kleuren als rose, wit en geel waaien ons tegemoet. In het stadje vinden we vlot een parkeerplek en lopen we wat rond. We nemen onze lunch mee naar de campus, lopen wat rond, maken wat fotootjes, genieten van brave introductiespelletjes voor nieuwe studenten en dan kunnen we weer door. Princeton: check!

stukje Princeton University

Aangezien de omgeving wel mooi is, touren we lekker off-highway verder. Als we richting Philly komen veranderen de mooie gekapte gazonnetjes, vrolijke huisjes met torentjes en nog meer uitbouw en natuurlijk de amerikaanse vlag aan de deur, in autoverkoopparken. Geen nieuwe auto’s, nee, pre-used cars (net woord voor secondhand).

En dan… Philly! We worden welkom geheten door een vriendelijke meneer op een hoge toren, bijzondere muurschilderingen en wat uitvergrote monopoly pionnetjes.

entree PhillyMonopoly-en?

Eenmaal bij ons hotelletje aangekomen kunnen we de boel gaan bewonderen. We zitten in het centrum en alles is dus op loopafstand. Bij het Washington Park grote rijen mensen die in de rij staan om de Liberty Bell te mogen zien. Die hebben wij al af kunnen vinken: postcards zijn daarvoor erg handig. Ook is hier de declaration of independence getekend, maar met dit mooie weer kiezen we ervoor om lekker buiten in het park te gaan zitten, dan in de rij voor een stukkie papier (ook nog een kopie).

Philly heeft verder mooie ‘oude’ gebouwen die op de foto gezet kunnen worden en hippe skateboardjeugd. In de happy Rooster komen we even bij van alle indrukken met een yanghuil.., een lekker biertje en wat calamares.

De volgende dag lopen we nog wat rond in de stad voordat we aan de terugweg langs de kust starten. Karin vindt het nog steeds wat moeilijk en hele kleine stadjes weigert ze domweg. Wel wil ze voor ons Double Trouble road even aankondigen en ons naar Seaside Hights brengen; een stadje aan de kust waar het ‘s zomers circus is. Van kleine brakke strandhutjes tot ‘Aaron Spelling’ strandkastelen. Na onze ogen te hebben uitgekeken is het weer tijd om terug te rijden.

hij bestaat echt...strandcircusWauw!

Bij de Holland tunnel zijn we nog getuige van een botsing. Een BMW Z3 dacht nog even snel door rood te rijden (stoppen voor rood is hier overigens een rekbaar begrip), maar dat zag de meneer in de Ford Focus niet en de meneer in de Jeep achter de Ford ook niet. Het meppen hebben we niet gezien, toen zaten we al in de tunnel, maar erg blij keken ze allemaal niet. Om de hoek kunnen we de bak stallen en thuis lekker bijkomen van het Philly-avontuur met de laatste 5 minuten van Desperate Houswives-‘Edie says goodbye’-aflevering.

Tags: , , , ,

Leave a Reply