Tas, lijken, paaseieren en Brooklyn Bridge

Jippie

Jippie

Officieel is Goede Vrijdag geen vrije dag in NYC, maar toch werkt bijna niemand op deze vrijdag. Ik heb bijna een conference call aan mijn broek maar die gaat toch niet door. Ik hoef dus gelukkig niet meer naar kantoor. We besluiten om lekker rond te gaan lopen in de buurt, onder andere om op Greenwhich Ave een tas te gaan kopen voor Loes’ verjaardag (lekker op tijd!). Dan snel lunchen (noodle soep en dumplings) en daarna naar Madison Square Park voor een milkshake bij de famous Shake Shack. Helaas is de rij echt té lang.. daar hebben we geen zin in. Dan maar lekker even zitten: Loes tekent wat en ik gebruik het gratis wifi in het park, aangeboden door de stad NYC. Mooi.

Vrijdagavond gaan we Frans (!) eten met Liselotte, Sietske en Thomas, bekenden uit Amsterdam. Heerlijke steak tartare. Daarna nog een biertje en dan lekker slapen. Want morgen is het tijd voor lijken!

BodiesZaterdagochtend, vroeg op (nou ja.. niet echt). Het regent en koud: een dag voor een bezoekje aan het museum. We gaan met het setje van gisteravond naar Bodies, een prachtige tentoonstelling met allemaal opengesneden lichamen, organen etc. Maar goed dat we ontbeten hebben, want het is niet voor mensen met een zwakke maag. Wel heel erg interessant en indrukwekkend.

‘s-Middags doen we boodschappen en dan gaan we lekker zelf koken.

Zondagochtend vieren we pasen met een oude familietraditie: grootvader-eieren. Kopjes opwarmen, eieren koken, boter in het kopje, eieren pellen, beetje zout en dan goed klutsen. Heerlijk! Daarna nog lekker een croissantje (hmm, die kunnen ze hier niet echt maken).

Brooklyn BridgeDan snel op stap. Vandaag is het beter weer: helder, flink windje en behoorlijk koud, maar wel droog en een zonnetje. Dus we gaan naar de oudste brug van Manhattan, de Brooklyn Bridge. Prachtig, we maken weer veel te veel foto’s, lunchen lekker met zelfgemaakte sandwiches aan de overkant en lopen dan nog wat door Brooklyn Heights. We verdwalen bijna, maar direct valt op dat mensen aan de “andere kant van het water” een stuk vriendelijker en relaxter zijn dan op Manhattan. Wanneer we wat verloren om ons heen kijken, vragen de mensen of we hulp nodig hebben en wijzen ze ons vriendelijk de weg.

We pakken de metro terug en kijken nog even bij Barnes & Noble (de grote boekwinkel) naar de boeken die we vervolgens bij Amazon (de nog grotere, online boekwinkel) bestellen: Creative License voor Loes en The 50 Greatest Photo Opportunities in New York City voor mij. En nu wachten tot onze doorman [lees binnenkort meer over de doorman] meldt dat onze delivery [lees binnenkort meer over delivery] er is.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply